Print opskrift >>

 

 

Kartoffeltærte med
Vesterhavsost

4 pers.

 

INGREDIENSER:
1 kg kogte og pillede Allians kartofler
500 gram zittauerløg
2 fed pillet og hakket hvidløg
1 spsk. hakket timian
2 plader butterdej
100 gram Vesterhavsost
1 bundt purløg, finthakket



 

FREMGANGSMÅDE:
Tænd ovnen på 200°. Pil løgene, del dem på tværs og skær dem i tynde skiver, svites løgene sammen med hvidløg og timian i lidt smør, til de bliver godt bløde, smag til med salt og peber, der må ikke være bid i. Hæld dem i en sigte. Del de 2 plader butterdej i 2, bag dem i 12 min. ved 200°, derefter tages de ud og afkøles. Når de er afkølet lægges der et lag med bløde løg, de kogte kartofler skæres i skiver og lægges på i en flot roset, riv nu Versterhavsosten ud over med et rivejern. Bages i 6-7 min. ved 200° i ovnen, tages ud og drysses med purløg. Kan spises som en forret med en salat, eller som tilbehør til en steak eller stegt fisk.