4 pers.
INGREDIENSER:
1 kg Nemme Kartofler
2-3 fed hvidløg
1 bundt frisk timian eller rosmarin
1 lille citron
1 1/4 dl olivenolie
1/2 bundt persille
1 tsk. groft salt
1/4 tsk. groftkværnet sort peber
FREMGANGSMÅDE:
Skyl kartoflerne og tør dem, skær dem herefter i skiver eller både. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver. Skyl timian eller rosmarin og hak det groft. Skyl citronen, riv tynde, fine strimler af skallen og pres saften af. Opvarm olien i en stor gryde. Tilsæt kartoflerne, hvidløg, krydderurter, citronskal og citronsaft. Lad kartoflerne simre uden låg ved jævn varme til de er møre. Rør af og til i gryden. Skyl persillen og hak groft. Drys groft salt, peber og persille over kartoflerne. Servér straks som tilbehør til hovedretten.